15 tapaa kuinka voit käyttää Klipsutinta

Klipsutin on jo monelle tuttu pienikokoinen, erittäin kevyt  ja monipuolinen apuväline monenlaiseen pukeutumiseen. Olemme vuosien varrella suunnitelleet lukemattoman määrän erikokoisia ja -näköisiä malleja yksityisille asiakkaillemme sekä jälleenmyyjillemme. Klipsutinta on yleisesti kehuttu sen yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden johdosta. Kiinnikkeet aukeavat helposti heikommillakin sormilla ja magneettisten mallien magneettikiinnitys on erittäin napakka.

Moni ei kuitenkaan välttämättä hoksaa, kuinka monipuolinen tämä pieni arjen apulainen voikaan olla. Tässä esimerkkejä, joista on toivottavasti hyötyä sinullekin. Voit klikata kuvia nähdäksesi ne suurempina.

1. Napiton neuletakki/villatakki/jakku

Yleisin ja suosituin tapa käyttää Klipsutinta on pitää kiinni vaate, jossa ei ole valmiina kiinnitysmekanismia, kuten nappeja. Neuletakit myydään nykyään usein ilman kiinnitysnappeja, jolloin neuletakin reunat saattavat olla liikkuessa välillä edessä, kippuralla kainalossa tai lepattaa tuulen mukana jossain aivan muualla kuin pitäisi.

2. Napiton neuletakki kiepauttamalla kokonaan kiinni

Moni ei välttämättä hoksaa, että nappeja vailla olevan neuletakin saa myös asetettua kokonaan kiinni. Perinteisen kahden kiinnikkeen Klipsuttimen kiinnitys tapahtuu pehmeällä muovihammasparilla, joka ei jätä pysyviä jälkiä tai muutenkaan vahingoita vaatetta millään tapaa. Jos tahdot asettaa neuletakin kokonaan kiinni esimerkiksi viileänä päivänä, voit kiinnittää toisen puolen kuten normaalisti neuletakin reunaan, ja toisen puolen neuletakin kankaaseen sopivaan kohtaan vetämällä kiinnitetty puoli avoinna olevan puolen yli.

3. Magneettiparilla neuletakin, huivin ja muun vaatteen kiinnittäminen

Magneetiset mallit ovat nostaneet hurjasti suosiotaan, ja kukapa ei pitäisi magneeteista? No, tähän löytyy kyllä yksi vastaus: henkilöt, joilla on sydämentahdistin. Magneetit voivat häiritä tahdistimen toimintaa, joten magneettisten mallien käyttöä ei suositella tahdistimen kanssa.

Valikoimamme magneettiset mallit omaavat miellyttävän napakan kiinnityksen. Magneettinen tuote koostuu kahdesta osasta: magneetin sisältävästä näkyvästä etuosasta, sekä magneettisesta vastakappaleesta. Magneettiset mallit soveltuvat oikein hyvin esimerkiksi ohuiden kankaiden kiinnitykseen, mutta niiden napakka kiinnitys sopii myös hieman paksumpienkin vaatteiden kiinnitykseen.

Kannattaa totta kai huomioida, että vaikka magneettikiinnitys on vahva (etuosan magneetin pitovoima 3,7kg), voi se valitettavasti irrota esimerkiksi sivuttaishankauksen, tai muun vaatetta kovasti vastustavan liikkeen myötä.

4. Magneettimallin käyttäminen asujen koristeena

Valtaosa valikoimamme magneettisista malleista on suunniteltu kiinnityskäytön lisäksi kauniiksi koruiksi, joita on miellyttävä pitää esillä. Senpä vuoksi niitä voikin käyttää ihan vain koristeena, myös ilman muuta käyttötarkoitusta. Voit asettaa magneettiparin esimerkiksi kauniiksi rintakoruksi. Tämä on myös näppärä tapa pitää magneettiparia valmiudessa silloin, kun et tarvitse  sitä esimerkiksi huivin tai neuletakin kiinnitykseen. Vain mielikuvitus on rajana!

5. Erilaisten huivien kiinnittäminen

Huiveilla saa ihania värejä asuihin ja mukavaa lämpöä pukeutumiseen. Erityisesti ohuet huivit voi olla hankala pitää halutulla tavalla aseteltuina. Klipsuttimella voi näppärästi kiinnittää huivin kahdesta kohdasta, jotta se pysyy kiinni. Koska Klipsutin on painoltaan kevyt, sen käyttöä ei välttämättä huomaa lainkaan – paitsi sen tuomassa lisämukavuudessa asun käytön kanssa.

6. Hupun tai suurehkon myssyn kiinnittäminen

Taannoin saimme vinkkiä eräältä asiakkaalta, kuinka hän on löytänyt itselleen loistavan avun Klipsuttimesta pyöräillessä. Hän kertoi kokeneensa ongelmalliseksi, kun pyöräillessä takin suurehko huppu tipahteli usein päähän häiriten näkökenttää. Hän ratkaisi ongelman näppärästi kiinnittämällä Klipsuttimella hupun yläreunan takin taakse, jolloin se pysyi paikallaan pyöräillessä.

Toinen asiakas laittoi kuvan ja kertoi, kuinka hän keksi käyttää Klipsutinta suuren myssyn kanssa tehden siitä napakamman. Oivallisia käyttötarkoituksia!

7. Mekon tai hameen helmaa nostamaan

Kesäisissä tapahtumissa on usein mukava pukea ylleen oma lempimekko. Toisinaan mekon helma saattaa olla melko pitkä, ja esimerkiksi sateen yllättäessä se saattaa kastua kävelyn roiskeista tai lammikoista. Voit tällaisessa tilanteessa käyttää Klipsutinta nostamaan mekon helmaa kiinnittämällä se johonkin kohtaan ylemmäksi mekkoon. Näin pidät helmat kuivina ja menon mielekkäänä!

8. Housujen kiristäminen ilman vyötä

Eräs asiakkaamme vinkkasi, kuinka hän on löytänyt avun Klipsuttimesta kiristäen sen avulla väljät housut. Jos ei tahdo käyttää vyötä, tai käytössä on housut, joissa sellainen ei ole mahdollista, on tämä näppärä tapa kaventaa housujen vyötärön kokoa. Aseta housut pöydälle, arvioi kavennuksen tarve ja kiinnitä Klipsutin kahdesta kohtaa housujen takaosasta yhteen jättäen ylimääräinen osuus kiinnityskohdan väliin vapaaksi. Vyötärön kokoa on tällä tavoin mahdollista säätää täysin omaan käyttöön sopivaksi.

9. Väljän mekon ehostaminen

Kaikille varmasti tuttu ongelma jossain vaiheessa elämää on vaatteiden jääminen liian pieniksi tai liian väljiksi. Mekon osalta oikea koko on tärkeää, jotta se näyttää hyvältä ja sitä on miellyttävä käyttää. Väljäksi jäänyt mekko jää usein vaatekaapin perukoille, mikä harmittaa varsinkin silloin, jos mekko on kuulunut omiin suosikkeihin.

Klipsutin on oivallinen apu myös väljäksi jääneiden mekkojen sopivaksi muokkaamiseen. Voit asettaa Klipsuttimen mekon etu- tai takaosaan kiinni kahdesta kohtaa, jättäen arvioimasi turhan väljän mitan verran näiden väliin, jolloin mekosta tulee napakampi ja mieluisampi. Klipsutin on suunniteltu käyttöavun lisäksi myös kauniiksi koruksi, joten sitä voi huoletta pitää myös esillä. Kiinnityksen voi tottakai tehdä myös mekon sisäpuolelta. Klipsuttimen kiinnikkeet tai korunosat ovat kaikki nikkelivapaita ja sopivat näin myös ihoa vasten käytettäviksi.

10. ID-kortin tai numerolapun pidike

Käydessämme tapahtumissa on Klipsutin usein kiinnittämässä ID-korttia, mikäli kaulanauhaa ei ole käytettävissä. Ja Klipsutinhan toimii oikein hyvin tähän tarkoitukseen.

Meiltä kysellään aina toisinaan myös sopivaa mallia numerolapun pidikkeeksi esimerkiksi eläinmessuille. Klipsutin sopii myös tähän mainiosti. Olemme tehneet myös malleja oman lemmikin kuvalla, mikä on ihana pieni lisä numerolapun pidikkeen yksityiskohdaksi.

11. Liivien tippuvien olkaimien avuksi

Monella hyvin yleiseksi koettu ongelma on rintaliivien tai mekon olkaimien tipahtelu. Voit ratkaista ongelman kiinnittämällä Klipsuttimella olkaimet sopivasta kohdasta yhteen, jolloin ne eivät pääse tipahtamaan. Samalla periaatteella voit myös säätää olkaimien kireyttä sinulle sopivaksi. Ei enää jatkuvaa olkaimien nostelua paikoilleen! Kuten aiemmin tuli jo mainittua, Klipsutin sopii hyvin myös käytettäväksi ihoa vasten.

Eräs tuotemallimme nimeltä Klipsutin Olga sopii muun muassa oivallisesti olkaimien kiinnittämiseen.

12. Boleroiden kiinnittäminen

Lyhyet, olkapäät peittävät bolerot mahdollistavat kauniita asukokonaisuuksia. Bolerot ovat yleensä edestä avoimia, mutta niitä on myös mukava pitää kiinni. Nappien uupuessa voi bolerot kiinnittää helposti Klipsuttimella, tuoden samalla korumaista säväystä kokonaisuuteen.

13. Pieneksi käyneen tai vetoketjun menettäneen takin kiinnittäminen

Kaksi yleisintä syytä takin käytön lopettamiseen on sen jääminen pieneksi tai vetoketjun hajoaminen. Jos et ole ennättänyt vielä viemään takkia paikalliseen ompelimoon vetoketjun korjaamiseksi, voit kuitenkin kiinnittää takin Klipsuttimen avulla. Takki ei tietenkään mene vetoketjun tavoin kokonaan kiinni, mutta ainakin sitä voi käyttää mielekkäästi siten, ettei takki lepata joka suuntaan tuulenvireessä.

Samalla periaatteella myös pieneksi jäänyt takki voi saada lisää käyttöaikaa.

14. Hihan nostaminen ja paikallaan pitäminen

Puseron hihat voivat joskus aiheuttaa päänvaivaa esimerkisi käsillä touhutessa. Voit kiinnittää hihat sopivan pituisiksi helposti Klipsuttimella. Kääri hihat mieluisan pituisiksi ja kiinnitä hihan alareuna sopivaan kohtaan vaatetta.

15. Myös kaikkea muuta odottamatonta 😊

Vaikka kehitimme Klipsuttimen nimenomaa kauniiksi avuksi asuihin, mikään ei estä olemasta luova myös sen käytössä ihan johonkin muuhun! Olemme kuulleet lukuisista idearikkaista käyttötarkoitusta kuten verhojen niputtaminen, pyyhkeiden ja patalappujen pidikkeenä toimiminen, hevosten kuolaimien ja vilttien kiinnittäminen, pienten lasten tuttinauhana toiminen ja paljon muuta.

Bonusvinkki: lahjaksi 🎁

Moni Klipsuttimeen tykästynyt käyttäjä on tutustunut tuotteisiimme alun perin saadessaan sellaisen lahjaksi ystävältään tai läheiseltään. Toimitamme kaikki Klipsutin-tuotteet kauniissa lahja-rasioissa, mikä tekee Klipsuttimesta helpon ja hyödyllisen lahjan.

Valmistamme tuotteemme Hyvinkään käsityöpajallamme laadukkaista materiaaleista, ja tuotteemme kestävät hyvin myös erikoisempaa ja vaativampaakin käyttöä, toki normaali hankauskuluma huomioiden.

Unohdimmeko jonkin käyttötavan? Vinkkaa meille siitä laittamalla sähköpostia tai viestiä niin lisätään se listalle!

Tuomme jatkuvasti uusia tuotemalleja valikoimaamme. Kurkkaa verkkokaupastamme kaikki tämänhetkiset mallimme.